Varbla hamn

Gästhamn

Betyg: Ej betygsatt ännu

Beskrivning

Fantastiskt fin hamn. Helt nybyggd med nya byggnader och ny hamnbassäng. Ny sjömack som det är väldigt enkelt att lägga till vid i den extremt skyddade hamnbassängen.

Dock blev vår upplevelse lite konstig när vi kom dit på en tisdag eftermiddag. Vi lade till och tankade vilket gick väldigt smidigt och bra. Lade oss sedan vid en av gästplatserna och kopplade in landström. Vi och en Finsk båt som kom ungefär samtidigt som oss var de enda gästande båtarna i hamnen. Efter att vi lagt till gick vi upp till hamnkontoret och restaurangen. Det var helt tomt, inte en själ. Hittade en kvinna i det intilliggande motellet och hon sade att det är stängt måndagar och tisdagar. Hamnkontoret också. Hela stället kändes övergivet. Men toaletterna och duscharna var öppna och jättefräscha. När vi skriver detta har vi legat en natt och planerar att stanna en till och testa restaurangen.

Insegling

Väldigt enkel från pricken som markerar inseglingens start. Som en landsväg med prickar in i den skyddade hamnen. Börja från pricken och gena inte till första paret lateralprickar. Det är grunt bredvid.

Förtöjning

Brygga och boj. Allt är nytt och rejält (2023).

Prisbild

Ryktet gör gällande att det kostar € 35. Får uppdatera när vi faktiskt träffat någon som kan ta betalt.

Bilder