Om Marinwiki

Marinwiki skapades av Marcus Rejås. Allt innehåll är publicerat under en fri licens som gör det tillgängligt för alla för alltid. Syftet med Marinwiki är att det skall vara enkelt att lägga till platser och att underhålla dem. Det skall även vara enkelt att ta med sig materialet på denna sida för att använda på sin resa.

Marinwiki är just en wiki, en oberoende kostnadsfri webbplats som vi användare själva fyller på med intressant information. Den enda begränsningen är att information och marknadsföring på Marinwiki ska ha marin anknytning. Primärt är syftet att förse fritidsbåtsanvändare med information om alla typer av intressanta platser, men Marinwiki begränsas inte till detta. Användarna av Marinwiki styr innehållet efter eget intresse.

På Marinwiki blandas information om mysiga naturhamnar med alla typer av praktisk, ideell och kommersiell information. Här finns bl.a. information om olika förtöjningsplatser, om service, hälsovård, bunkring (vatten, mat, bränsle, gasol), avfallshantering, mat & logi, fritid & nöjen samt vilka kommunikationer olika platser har.

All information på denna sida är licensierad under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 3.0 Unported Licens, samma licens som används av Wikipedia. Allt som läggs upp på denna sida kan på så sätt användas på flera olika sätt och av alla. Detta borgar för att informationen kommer att finnas kvar i framtiden.

Utbyggnad första kvartalet 2014

Efter att detta projekt legat vilande i ett par år återupptigs arbetet med full kraft vintern 2014. Marinwiki utökades med artiklar för att bli mer likt en vanlig wiki. Naturhamnar och andra platser är fortfarande en viktig del, men nu i sällskap med artiklar rörande marina ämnen. Anledningen är att man många gånger när man har ett problem hänvisas till forum och får leta bland tusentals inlägg. Tro oss, vi har inget emot forum, det är en utmärkt form för att diskutera saker och hjälpa varandra. Men i bland är en löpande text bättre. Så varför inte tillsammans skriva bra beskrivande texter om det som diskuteras om och om igen i forumen. Men en väl uppdaterad kunskapsbank slipper man dessa trådar som kommer varje vår och höst.

Vi tror att med denna uttökning kommer Marinwiki att växa och vara en naturlig plats att leta efter information om båtar och båtliv.

Men vi är inte klara ännu, vi har massor av idéer som ligger "i pipen" som kommer så snart vi hinner .... :-)

Utbyggnad våren 2014

Det är mycket som vi vill ha klart innan sommaren. Hemsidan uppdateras med verifierade konton. Det innebär att man skapar ett konto på Marinwiki och sedan hamnar en stjärna Verifierad användare vid ens namn så att man vet att inlägget eller ändringen är gjord av samma person och att denna person har anmält sig med en e-postadress. Dessutom kommer det andra funktioner som kopplas till kontot längre fram.

En annan nyhet är en mobilapp (till att börja med för Android) som gör det lättare att använda Marinwiki till sjöss. Men mer om det kommer...

Utbyggnad vintern 2014/15

Vi kommer att jobba med att snygga till saker och ting och att optimera prestandan. Inga större förändringar i funktionalitet kommer att införas. Vi skall färdigställa Appen och se till att allt är tip-top inför nästa säsong.