Åbo Gästhamn

Gästhamn

Betyg: 3.00 (1 röster)

Beskrivning

Gästhamn centralt i Åbo. Hamnen är ganska dyr (34 Eur/natt) och motsvarar inte riktigt det priset. Men läget är fantastiskt och Åbo är en trevlig stad med mycket att se.

Hamnens hemsida

Insegling

Enkel enligt sjäkort.

Förtöjning

Pålar mot brygga. De flesta platserna är smala så har du en bredare båt så kan det vara bra att boka en plats i förväg. Hamnen är välbesökt. På södra sidan är det också en gästhamn för större båtar (>40fot) och där får man bara ligga längsmed. Man betalar per fot där.

Prisbild

340 Eur / Natt. Ingår el och vatten på bryggan. Det finns bara två toaletter vid bryggan, men i huset med bastun bara några meter bort finns fler. Bastu ingår också i priset.

Annan rubrik

Räkna med att spendera några dagar och ganska mycket pengar i Åbo. Direkt du lämnar båten ligger restaurangerna på rad och lockar med bra mat och dryck. På södra sidan av kanalen precis vid en linfärja som är gratis ligger en välsorterad liten butik.
Kommentarer

Vi har varit här i tre dagar nu och kommer att stanna en eller två nätter till. Hamnen störs ibland av svall från trafiken i kanalen men det är som tur är lugnt på nätterna (i alla fall har jag sovit).

Det är trångt mellan pålarna. Camajo är en relativt smal båt (3.20m) så vi kunde relativt enkelt trycka oss igenom pålarna. De ger med sig ganska mycket. Men är man bredare än det så tror jag knappt att det går.

Loggat besök:
Marcus Rejås (CAMAJO/ALMA)Verifierad användare
2019-07-22 17:06:43