2. Viktig information

Betyg: Ej betygsatt ännu

Nedan följer lite viktig information om Marinwiki och dess innehåll.

Hur tillförlitlig är Marinwiki?

Marinwiki editeras av allmänheten och ingen kan ta fullständigt ansvar för innehållet. Det är upp till dig som användare att verifiera innehållet och navigera säkert till sjöss. Marinwiki har dock några egenskaper som hjälper dig.

En plats som lagts upp kan inte flyttas. Det är en funktion som kan kännas jobbig när man jobbar med den, men det är en bra funktion för tillförlitligheten. Vem som helst kan ändra beskrivningen på en plats, men inte flytta den. Alla användare kan betygsätta och kommentera en plats, dessa kan heller inte ändras. Så platsen och kommentarerna hör alltid ihop. Denna kunskap hjälper dig att bedöma om en plats är bra eller inte.

Spam eller felaktigheter

Ibland händer det att någon förstör. Det kan komma skräp på en sida eller något är felaktigt. Detta kan du som besökare fixa själv. Ser du skräp eller bara en felstavning så är det enkelt att åtgärda. Varje version av en sida sparas så man kan enkelt ”backa” till en äldre version. Skulle det finnas innehåll av kränkande art så kan man anmäla denna sida så tas det bort permanent.

Vem äger innehållet?

Användarna själva äger innehållet i Marinwiki det publiceras under en fri licens som tillåter vem som helst att använda materialet. Detta säkerställer att materialet alltid kommer att finnas fritt tillgängligt. Detta är på samma sätt som och samma licens som används på till exempel Wikipedia.

Vem står bakom Marinwiki?

Bakom Marinwiki står Marcus Rejås. Han kan nås på marcus@marinwiki.se. Vill du skicka brev till Marinwiki så är adressen:

Marinwiki
c/o Marcus Rejås
Måbärsvägen 16
761 63 Norrtälje

Vill du donera pengar eller sponsra Marinwiki så kontakta Marcus.

Reklam

Marinwiki hålls med så lite reklam som möjligt. För närvarande behöver vi inte visa någon reklam alls utan förlitar oss på frivilliga insatser, men det är inte uteslutet att det blir diskret reklam i framtiden. Dock kommer reklamköpare inte kunna påverka innehållet då det skrivs av besökarna själva