1. Inledning och bakgrund

Betyg: Ej betygsatt ännu

Sommaren 2017 var en speciell sommar. En axelskada gjorde att segelbåten Camajo fick stå kvar på land. Vi köpte en liten motorbåt som vi döpte till Alma och började fundera på hur båtsemestern skulle se ut. Kan man bo en familj på fyra i en liten HT-båt? Var skall vi åka?

Tidigare hade vi en plastsnipa av större modell. Min mamma bodde i Smedjebacken i Dalarna och talade sig alltid varm om kanalen dit. Strömsholms kanal. Hon ville att vi skulle åka med vår båt till Smedjebacken och bo en vecka på en ö hon kunde hyra. Vi bestämde oss för att göra den resan. Mamma bidrog även med pengar till slussavgifter och lite annat så vi gav oss iväg. Men den gången kom vi inte längre än en bit in i Mälaren innan vi fick vända. Kanalen var stängd på grund av för högt vattenläge. Stugan i Smedjebacken var ju bokad så vi fick vända och ta bilen dit istället.

Min mamma gick bort förra sommaren. I år hyrde vi samma stuga igen och tänkte göra resan som mamma faktiskt en gång redan betalat. Sagt och gjort. Vi trängde ihop oss alla fyra med packning för två veckor i vår lilla HT-båt.

Vi fick en fantastisk resa!Nästa