Återställt från backup :-(

Betyg: Ej betygsatt ännu

Hejsan Marinwikivänner! På grund av ett misstag (mitt) blev jag tvungen att återställa Marinwiki från den backup som togs igår kväll klockan 22:09. Allt arbete som gjordes mellan 22:09 och nu har tyvärr gått förlorat. Jag tror inte att det var så mycket, men en användare "Elvina" kan ha fått något inlägg raderade och tyvärr har envändaren "Julia" som jobbat på natten från Karibien fått sina hamnar raderade, och det var många.

Vi beklagar så klart detta och är väldigt ledsna. Men se det som ett bevis för att någon jobbar med att göra Marinwiki ännu bättre :-).
Jag lider med er alla tre!

Samtidigt är det väldigt positivt att MarinWiki utvecklas.

Mackey

Mackey
2014-04-28 10:23:09

Det är inte bara lite tråkigt, jag är otroligt ledsen! Jag skrev ett kommando fel när jag skulle konvertera en sak i databasen för en ny funktion för Marinwiki. Vi har daglig backup (kvällstid) och jag gjorde misstaget tidigt på morgonen. Ändå han du skapa så mycket däremellan. Höjden av otur! Normalt händer inte så mycket mellan de tiderna.

Jag hoppas verkligen att du vågar / orkar lägga upp dem igen. Vi har nu ytterligare en rutin som gör att vi kan återställa databasen till vilken tidpunkt som helst. Så detta skall inte kunna hända igen.

Extra tråkigt också att detta inträffar precis när du inte bara jobbat en massa utan även spridit information om Marinwiki samtidigt också vilket vi alltid uppskattar.

Hmm, kan man skicka en tårta till Karibien ... :-)

Marcus RejåsVerifierad användare
2014-04-15 23:33:39

Lite tråkigt eftersom, det precis länkades på Svenska Långfärddseglares forum på FB. 720 personer + såg länken. Hoppas det går att återställa. Satt hela kvällen (från karibien) igår & delade med mig av bra info. Typiskt att jag valde att göra det precis igår.

J
2014-04-15 22:56:11

Och ungefär 30 ankringar i karibien, medelhavet och kanalerna.....via ipad.

Julia
2014-04-15 22:52:15

Vi har konstaterat att vi inte kan få tillbaka det som gått förlorat under de sista 10 timmarna. Vi beklagar detta och hoppas det inte var mycket. Vi kommer att förbättra rutinerna för att detta inte skall hända igen.

Detta var första gången sedan starten och vi kommer att göra allt för att det var den enda.

Vi beklagar så klart detta.

Marcus RejåsVerifierad användare
2014-04-15 08:53:16