Navionics släpper säkrare sjökort?

Betyg: 5.00 (1 röster)

Enligt obekräftade uppgifter planerar Navionics att göra en uppdatering av kartmaterialet för att bl.a. komma tillrätta med att 0-3 m grund idag - i samma skala och grund bredvid varandra - ibland visas mörkblått (0-3 m), ibland ljusblått (3-6 m) och ibland vitt (djupare än 6 m).

Målet är att alltid visa samma typ av information på ett enhetligt vis i en viss förstoring.

Mackey
De nya sjökorten från Navionics planeras bli klara under våren 2014 enligt inlägg på deras Facebooksida http://www.facebook.com/NavionicsScandinavia, men tyvärr går de inte att använda i alla gamla plottrar. Cry Läs mer om det här, http://www.maringuiden.se/forum/;thread=531060

Snyggare blir det, om det blir säkrare får framtiden utvisa. Se här, http://www.navionics.com/sites/www.navionics.com/files/news/Before_After_0.png

Jag blir mer och mer osäker ju mer jag undersöker hur Navionics presenterar kartinformationen. Ibland säger Navionics att informationen ligger i olika zomnivåer och ibland att det inte finns något bestämt om vilken zoomnivå olika information ligger. Vad som presenteras i vilken kartstorlek säger de beror bl.a. på objektens storlek.

Det skulle vara roligt om de nya sjökorten finns färdiga till Allt för Sjön i Stockholm.

Mackey

Mackey
2014-02-20 08:31:40

Det var ju bra det. Hoppas att den kommer ut fort och utan kostnad till kunderna. Hoppas också att kvaliteten blir bättre nu och att detta inte stressas fram för fort.

Marcus RejåsVerifierad användare
2014-02-17 13:51:16