Välkommen!

Här får du en snabb överblick av Marinwiki! Ta dig tid att läsa detta.


Introduktion. Komma igång.

Välkommen till Marinwiki. Hoppas att du kommer att trivas!

Marinwiki är en samlingsplats för personer intresserade av båtliv och fritidsbåtar. Marinwiki är inte ett forum. Det finns flera forum på svenska och engelska och Marinwiki är ett komplement till dessa. I stället för diskussioner skapar vi på Marinwiki information. Informationen är uppdelad på tre olika avdelningar på sidan. Nyheter, Platser och Artiklar.

Klicka gärna runt och bekanta dig med Marinwiki.


Hitta på marinwiki. Använda menyer.

Vi har jobbat mycket med att göra det så lätt som möjligt att hitta på Marinwiki.

Överst på sidan visas alltid en meny. Här kan du hoppa mellan de olika avdelningarna. Längst till höger finns en sökfunktion och en meny för att logga in. På smala enheter (t.ex. telefoner) visas menyn sammanslagen.

I huvudmenyn finns också en sökfunktion. Med den kan du söka på platser, artiklar och användare.

På många sidor visas en sekundär meny som ligger under huvudmenyn. Huvudmenyn är svart och undermenyn är grå. Undermenyn använder du för att navigera inom ett område på Marinwiki.


Var delaktig. Skapa en användare.

Det finns mycket mer funktionalitet om man skapar en användare på Marinwiki.

Man kan skriva helt anonymt på Marinwiki utan att skapa en användare. Men för att kvaliteten skall vara så hög som möjligt rekomenderar vi att du skapar en användare. Det enda du behöver är en fungerande e-postadress.

Klicka på Logga in i användarmenyn längst upp till höger. Fyll i din epostadress i rutan för att skapa ett nytt konto. Inom en kort stund får du ett brev (kolla spamkorgen om det inte kommer). Följ instruktionen i brevet så har du snart en användare på Mariniwiki.