Ungskär

Gästhamn

Betyg: Ej betygsatt ännu

Beskrivning

Gammalt fiskeläger med en gång 364 boende mot idag åtta. Egen skola fanns till 1975. Nuförtiden bjuds det på Opera och Kulturfestival.

http://www.ungskar.se/Startsida.aspx

Hamnen

Hus vid hamnen 

Insegling

Mycket sten runt omkring använd utmärkta leder!

Söder ifrån:

Samma inseglingsränna som för Stenshamn. När ni rundat "Flunrebåden" gå mot röd prick med toppmärke söder om Syd pricken. Gå sedan rakt mot röd pricken med toppmärke som markerar början på den trånga muddrade rännan in mot Ungskär. Innan du svänger in mot hamnen gå ända fram till väst pricken. En gul prick markerar ett enmeters grund strax innan.

Öster ifrån:

Enslinje utifrån havet. därefter röda och gröna prickar. Runda väst pricken inna ni går in i hamnen. Har ej provat denna del av leden, men hörde av andra att den kan ha slammat igen från utmärkt djup. En av grön prickarna står direkt på en sten i ytan.

Förtöjning

Långsides längs pirarna, undvik platsen för skärgårdstrafiken.

Djup verkar ligga runt 1,70 till 1,90 m. Dy i hamnbasängen. Då skärgårdstrafikens båtar vänder innanför pirarna så är det en vall precis söder om piröppningen. Lite längre söder om det mätte mitt ekolod 2,00 till 2,40 m

Prisbild

120:- el 45:-

Intressant sätt att betala. Gå in i en av sjöbodarna. Ta en biljett och lägg pengarna i ett kuvert skriv biljett nummer och datum på kuvertet. Lägg sedan kuvertet i en postlåda.

Äta

Sommaren 2014 säljs det glass mellan 13-14 och 17.30-18.30, i övrigt inget att äta eller dricka annat än vatten.